“რქაწითელი ქვევრი” ქარვისფერი მშრალი ღვინოა, რომელიც მზადდება კახეთის რეგიონში მოწეული „რქაწითელის“ ჯიშის ყურძნისგან. ღვინო დადუღებული და დავარგებულია დურდოზე ქვევრში, უძველესი ქართული ტექნოლოგიით, რომელსაც 8000 წლიანი ისტორია აქვს. არომატებში მკვეთრად იგრძნობა ქიშმიშის, თეთრი და ყვითელი ჩირის არომატები, ასევე თაფლისა და მოხალული თხილის ტონები. დაბოლოებაში ტანინები ჰარმონიულადაა დაბალანსებული.
ღვინო რეკომენდებულია შემწვარი ღორის, ცხვრის და დავარგებული ყველის ასორტთან ერთად. შეიცავს სულფიტებს.
ღვინის მირთმევისას, მისი სასურველი ტემპერატურაა 8-10°C.
ალკოჰოლის შემცველობა: 13%
შეინახეთ: +5°C – +16°C